⏳ 9 May 2017 | 09:35:14
|
KIYAMET
Kıyamet, kelimesi Kur'an- ı Kerim'de 70 kez geçer. Kıyamet sözlükte geçen anlamıyla yalnız kalkmöak, dirilmek anlamında değildir. Bu tabir canlı ve cansız bütün yaratıklara şamil umumi bir imha ve yeniden dirilme gibi iki safhalı bir olay bildirmektedir. Yani bütün canlılarınhelak oldukları güne Kıyamet dendiği gibi,bütün ölülerin tekrar diriltikleri günede Kıyamet denir.
Kıyamet kelimesi Kur'an-ı kerim de 70 kez geçer. O'nun dehşetinden levhalar çizen ayet-i kerimeler pek çoktur.
"Kıyamet gününe yemin ederim, kendini kınayan nefse de yemin ederim ki, (elbette siz dirileceksiniz.) İnsan Kıyamette kemiklerini bir araya toplayamayacağımızı sanıyor. Elbette biz, parmak uçlarını bile iade etmeye kadiriz. Fakat insan önündekini (o kıyameti) yalanlamak ister. Kıyamet günü de ne zamanmış diye sorar. Göz kamaştığı, ay tutulduğu, güneşle ay birleşip karardığı zaman. İşte o gün insan kaçacak yer neresi diyecek. Yok, o gün kaçılamayacak, asla sığınacak yer olmayacak. O gün herkesin karargahı ancak Rabbinin huzurudur. " (Kıyamet Suresi 1-12)
"Yıldızların ışığı söndüğü zaman, gök yarıldığı zaman, dağlar parça parça savrulduğuı zaman, peygamberler belli vakitte toplandıkları zaman (Kıyamet Kopar)" (Mürselat Suresi 8-11)
Kaynak:
Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN
İslami Soru Ve Cevaplar 8890