Warning : Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gonlumun/public_html/includes/pehaspeseo.php:10) in /home/gonlumun/public_html/includes/sessions.php on line 229
Warning : Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gonlumun/public_html/includes/pehaspeseo.php:10) in /home/gonlumun/public_html/includes/sessions.php on line 230
Warning : Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gonlumun/public_html/includes/pehaspeseo.php:10) in /home/gonlumun/public_html/includes/page_header.php on line 581
Warning : Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gonlumun/public_html/includes/pehaspeseo.php:10) in /home/gonlumun/public_html/includes/page_header.php on line 583
Warning : Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gonlumun/public_html/includes/pehaspeseo.php:10) in /home/gonlumun/public_html/includes/page_header.php on line 584
Mesaj
Yazar
Mesaj konusu: Hadis-i Şerif
Tirmizi, Zühd 61 :
Ademoğlu sabaha erdi mi, bütün azaları, dile temenna edip: "Bizim hakkımızda Allah'tan kork. Zira biz sana tabiyiz. Sen istikamette olursan biz de istikamette oluruz, sen sapıtırsan biz de sapıtırız" derler.
Tirmizi, Kıyamet 25:
Resulullah (sav) "Allah'tan hakkıyla haya edin!" buyurdular. Biz: "Ey Allah'ın Resulü, elhamdülillah, biz Allah'tan haya ediyoruz" dedik. Ancak O, şu açıklamayı yaptı: "Söylemek istediğim bu (sizin anladığınız haya) değil. Allah'tan hakkıyla haya etmek, başı ve onun taşıdıklarını, batni ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, ölümü ve toprakta çürümeyi hatırlamandır. Kim ahireti dilerse dünya hayatının zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir. Kim bu söylenenleri yerine getirirse, Allah'tan hakkıyla haya etmiş olur."
Ebu Davud, Büyu 27:
Biri diğerine ihanet etmediği müddetçe iki ortağın üçüncüsü ben olurum. Biri arkadaşına ihanet etti mi ben aralarından çekilirim.
Buhari, Nikah 111:
Bir erkek, yanında mahremi bulunmayan (yabancı) bir kadınla yalnız kalmasın!
Bunun üzerine bir adam kalkarak: "Ey Allah'ın Resülü, kadınım hacc için yola çıktı, ben ise falan falan gazvelere yazıldım!" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Öyleyse git hanımına yetiş, onunla hacc yap!" diye emretti."
Kütüb-i Sitte, 7257:
Ey Ebu Hureyre, vera sahibi ol (harama götürme şüphesi olan şeylerden de kaçın) ki insanların Allah'a en iyi kulluk edeni olasın! Kanaatkarlığı esas al ki insanların Allah'a en iyi şükredeni olasın. Nefsin için sevdiğini insanlar için de sev ki (kamil) mü'min olasın. Sana komşu olanlara iyi komşuluk et ki (kamil bir) müslüman olasın. Gülmeyi az yap, zira çok gülmek kalbi öldürür.
Muvatta, Kelam 19:
"Ey Allah'ın Resulü! dedik, mü'min korkak olur mu?" "Evet!" buyurdular. "Pekiyi cimri olur mu?" dedik, yine: "Evet!" buyurdular. Biz yine: "Pekiyi yalancı olur mu?" diye sorduk. Bu sefer: "Hayır!" buyurdular.
Buhari, Nikah 107:
Allah'tan daha kıskanç kimse yoktur. Bu sebeptendir ki fevahişin açığını da kapalısını da haram kıldı. Medihten Allah kadar hoşlanan bir kimse de yoktur. Bu sebeptendir ki nefsini medhetmiştir.
Mesaj: 1+
Kayıt: Nov 14, 2008
Mesajlar: 27
Konum: iStanßuL
Mesaj konusu: Re: Hadis-i Şerif
Allah razı olsun.
Site Yöneticisi
Kayıt: Apr 17, 2006
Mesajlar: 1629
Konum: Elazığ
Mesaj konusu: Re: Hadis-i Şerif
Allah'tan daha kıskanç kimse yoktur ; çunku seven kiskanir,ALLAH'tan baskasida hicbir kulu bukadar sevemez.ALLAH razi olsun kardesim,her satiri okunup yasanmaya deger bir yazi olmus, elinize emeginize saglik .
Mesaj: 1+
Kayıt: Dec 15, 2008
Mesajlar: 14
Mesaj konusu: Re: Hadis-i Şerif
WebMaster yazmış: Allah razı olsun.
CümLemizden Kardeş. PayLaşımLardan ßişeyLer KazanabiLiyosak Ne MutLu ßize
Mesaj: 1+
Kayıt: Nov 14, 2008
Mesajlar: 27
Konum: iStanßuL
Mesaj konusu:
ELLERİNİZE SAĞLIK ..ALLAHU TEALA HEPİMİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH
moderator
Kayıt: Oct 14, 2008
Mesajlar: 137
Mesaj konusu: Re:
Allah Razı Olsun Kardeş
Mesaj: 1+
Kayıt: Dec 25, 2008
Mesajlar: 3
Mesaj konusu:
SizLerde Yokmu Ayet Ve Hadis Her 3 Girişimizde 1 Ayet ekLesek 2 Ayda Bütün Ayetleri TamamLarız _________________ ALLAHIM GönLümde oLanı Hakkımda HayırLı eyLe,
Hakkımda HayırLı oLana GönLümü Razı EyLe...
Mesaj: 1+
Kayıt: Nov 14, 2008
Mesajlar: 27
Konum: iStanßuL
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group