Gül güzelliktir. Gül sevgidir. Gülü tarife ne hacet?! Gül sevday-ı Muhammed"dir

Gül, dini bilgiler,ilahiler,islami klipler,güzel resimler indir: Forumlar
: Hac'dan Neler Getirmemeliyiz
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   LoginLogin 


Hac'dan Neler Getirmemeliyiz

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Gönlümün Gülü Forum Ana Sayfası -> Hac
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
 
 
  Yazar:WebMaster
Site Admin


 
 
 
 
Üye Bilgileri Kayıt: Apr 17, 2006
Mesajlar: 1334
Günlük Mesaj: 0.09
Nerden: Elazığ
Çevrimdışı
Üye Puanı: 21456

Ruh Haliniz

Level : 31
HP: 0 / 2536  
 0%
MP: 1211 / 1211  
 100%
EXP: 54 / 104  
 51%
 
MesajTarih: Wed Jun 18, 2008 10:43 pm    Mesaj konusu: Hac'dan Neler Getirmemeliyiz Alıntıyla Cevap Ver

Kusurlar getirilmemeli: Hac yolculuğunda heybemizde yukarıda saydığımız hususlar azık olarak bulunmalıdır. Hacdan da pek çok güzel haslet kazanmış olarak dönmeli ve bazı eksik ve kusurlarımızı geri getirmemeliyiz. Hacca giden bir mümin dönerken yanında aşağıda saydıklarımızı getirmemeye çalışmalıdır.

Günahlarımızı geri getirmemeliyiz: Hac bir arınma kurnasıdır. Tavafın her bir şartı kulluk adına derinleşme ve özümüze doğru seyahat etme vesilesidir. Sa’y yaparken atılan her adım bir günahımızı dökmektedir. Okuyacağımız evrad u ezkar ve yapacağımız ibadetler de kulluğun zirvelerine doğru yapılan bu yolculukta azığımız olacaktır. Bu imkânı en iyi şekilde değerlendirip tövbe ve istiğfarla günahlarımızdan arınmak ve dünyaya ilk geldiğimiz günkü gibi hayata yeniden tertemiz başlamak hacdan getireceğimiz en büyük kazanç olacaktır.

Nefsanî duygularımızı frenlemeliyiz: Hac menasikinin ifade ettiği anlamlar vardır. Üç gün boyunca şeytan taşlamak, bir türlü kurtulamadığımız bir kısım takıntılarımızı taşa tutmak demektir. Kin, nefret, hırs, su-i zan, haset ve bencillik gibi bizi içten içe kemiren duygularımızı ve gıybet gibi hastalıklarımızı taşlamalı ve onları kurban edip hayat hakkı tanımamalıyız.

Kul hakkına daha dikkat etmeliyiz: Hac, bedenen zor ve meşakkatli bir ibadettir. Bu sebeple istemeyerek de olsa bazı kul hakkı ihlallerinde bulunma ihtimalimiz vardır. Ayağına yanlışlıkla bastığımız, yanından sertçe geçtiğimiz ya da istemeyerek sesimizi yükselttiğimiz herkesten helallik dilemeli ve gönüllerini almalıyız.

Vaktimiz’i çarşıda pazarda geçirmemeliyiz:Hacca sadece ibadet niyetiyle ve Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle gidilir. Oradaki her saniye hazineler kıymetindedir. Giderken herkese hediyeler vaat edip sonra da vaktinin büyük kısmını çarşı pazarda tüketmek akıl kârı değildir. Bu durumdan, misafirleri olduğumuz Rabb’imiz ve Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) hoşnut olmazlar. Hacca gidenler, kimseye maddi hediye getirmeme niyetiyle gitmeli, yakınları da hiçbir hediye beklentisi içinde olmamalıdır. Hurma ve zemzemin dışında bir hediyeye kapı açmamak bereketli bir hac için önemli bir vesiledir. Dostlarımıza en büyük hediyemiz onlara yapacağımız dualar olmalıdır.


Kaynak: Hac Rehberi, 2005, Süleyman Sargın, Zaman Gazetesi,
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Tüm saatler GMT + 3 Saat
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Gönlümün Gülü Forum Ana Sayfası -> Hac
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2006, Gönlümün Gülü  ™ En Iyi Görüntüyü Internet Explorer 7.0 , Opera, Mozilla Firefox sürümler ile 1280x1024 ekran çözünürlügüne alabilirsiniz.

ilahiler dinle Erzurum  | Hz Muhammed (S.A.V) Peygamberimizin Hayatı  | Php Nuke | Kurtlar Vadisi Pusu 49 Bölüm izle

Uyumlu Tarayıcılar
Internet Explorer 7OperaFirefox
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır